Udleje / fremleje ejerlejlighed i Hyacintgården.

Det er ikke tilladt at udleje eller fremleje lejligheden uden bestyrelsens skriftlige godkendelse, denne bestemmelse gælder ikke panthavere, som måtte overtage ejerlejligheden som udfyldestgjorte panthavere, og ej heller ejeren af stamejendommen.

 

Forudsætninger for eventuel godkendelse af lejekontrakt og fremlejekontrakt.

Tilladelsen skal betinges af sikkerhedsstillelse.

Såfremt ejerpantebrevet ikke har en sådan størrelse, at det svarer til  1 år a' conto ydelser til ejerforeningen, dog maximalt af en størrelse svarende til sikkerhedsstillelsen, jfr. paragraf 18 i foreningens vedtægter.

 

Der skal foreligge en lejekontrakt, der skal godkendes af bestyrelsen.

 

Bemærk: De 1-værelses uden egentlig køkken og med kogeplads i opholdsstuen må kun beboes af en person. (dvs. alle 1-værelses i stueetagen, 1. sal samt 2.sal)

Bemærk: De 1-værelses med et kammer og et køkken under 6 kvm. højst må beboes af 2 personer. (alle 1-værelses på 3. sal)


(Til orientering vil der blive opkrævet et gebyr for registreringen af fremlejer, samt et gebyr for udskiftning af navneskilt)


Sikkerhedsstillelse skal ske i form af kontant deponering eller bankgaranti.

 

I tilfælde af udlejning af en ejerlejlighed i sin helhed har foreningen overfor lejeren samme beføjelser med hensyn til krænkelse af de lejerne påhvilede forpligtigelser, som en ejer overfor en lejer i henhold til lejeloven og den gældende husorden, og foreningen kan selvstændigt optræde som procespart overfor lejeren eventuelt sideløbende med ejerlejlighedsejeren. Den pågældende lejer skal forpligte sig til at fraflytte lejemålet med 3 måneders varsel i tilfælde af, at ejerlejligheden på grund af ejerens misligholdelse ved en tvangsaktion overtages af en køber eller af en ufyldestgjort panthaver.

 

Det påhviler den pågældende ejerlejligshaver at foranledige de i nævnte paragraf omhandlende bestemmelser opfyldt hvorefter lejekontrakt skal godkendes af bestyrelsen. Bestyrelsen godkendelse skal forelægge senest 14 dage efter forelæggelsen, og før indflytning af ny lejer.

 

Uden foreningens samtygge må erhvervsmæssig benyttelse af beboelseslejlighederne ikke finde sted, bortset fra, at det skal være ejeren tilladt i de enkelte ejerlejligheder at indrette private kontorer, atelierer, tegnestuer og lignende, når dette efter bestyrelsens skøn kan ske, uden at ejendommen ændrer karakter af beboelsesejendom, og uden at det medfører ulemper for de omkringboende, og at det i øvrigt kan godkendes af de respektive myndigheder.

 

Vær opmærksom på nedenstående som er oplyst af vores tidligere administrator. (forkortet indlæg 26. august 2015)

Lejeniveau.
Udlejning og fremleje af ejerlejligheder er undergivet lejelovens regler. Det betyder, at der gælder en maksimalleje, som er det maksimale lovlige niveau for huslejen. Loven sondrer i den forbindelse ikke mellem professionelle udlejere, boligspekulanter eller almindelige mennesker, der bare skal udleje en lejlighed i en kortere periode. Det er de samme regler, der gælder for alle.

Der findes ingen facitliste eller offentlige registre, hvor man kan se, hvad huslejen må fastsættes til ved udlejning af en  ejerlejlighed.

Huslejen skal fastsættes efter reglerne i lejeloven, dvs. ejerlejlighedsejer må kræve en husleje, som ikke er i strid med lejelovens paragraf 47, stk. 2, der siger at lejen ikke væsentligt må overstige det lejedes værdi.

Det lejedes værdi afhænger bl.a. af lejlighedens beliggenhed, størrelse, stand og indretning (med eller uden møbler og hårde hvidevarer mv.)

I foreninger, hvor der også er oprindelige lejere, (dvs. lejere i restejerlejligheder, vil udgangspunktet være at man som udlejer ikke kan tage mere i leje, end hvad de oprindelige lejere betaler for en tilsvarende lejlighed bedømt på beliggenhed, størrelse, stand og indretning. Ofte vil ejerlejligheder dog være væsentligt forbedret i forhold til de lejligheder, som har en gammel lejekontrakt. Det betyder selvfølgelig også, at huslejen kan være højere.

Det vil typisk være nyt bad eller nyt køkken, men det kan også være andre forbedringer.

Det præcise lejeniveau vil altid afhænge af de konkrete forhold, herunder også om lejligheden udlejes møbleret.

Man kan også læse nogle af huslejenævnets afgørelser på www.huslejenaevn.dk.

Pas på med for høj leje.

Lejeren kan altid indbringe spørgsmålet om lejens størrelse for huslejenævnet, hvis han eller hun er utilfreds med lejens størrelse. Har udlejer ejerlejlighedsejer opkrævet en højere leje end det, som huslejenævnet skønner, er tilladt, sætter nævnet huslejen ned, og lejeren kan kræve det for meget betalte tilbage. Lejeren kan dog ikke kræve tilbagebetaling af for meget betalt leje tilbagebetalt for tiden før sagen blev indbragt for nævnet, medmindre lejeren har indbragt sagen for huslejenævnet inden 1 år efter det tidspunkt, lejen eller den forhøjede leje første gang skulle betales. Ved lejeforholdets ophør skal lejerens krav også gøres gældende for huslejenævnet inden 1 år fra fraflytningstidspunktet.

Udlejer skal også betale renter efter renteloven fra betalingstidspunkterne.

Som udlejer kan man få forhåndsgodkendt sin leje ved at rette henvendelse til huslejenævnet mod betaling af gebyr.